Home > Verwijzers

Verwijzers

Verwijsbeleid
U kunt uw verwijzing  voor uw patiënten binnen Zorgdomein direct aan ons verzenden. Een afspraak of behandeling bij Oogheelkunde Rijswijk is alleen mogelijk als uw patiënt een verwijzing heeft van een huisarts, medisch specialist of een andere door de zorgverzekeraar geaccepteerde zorgprofessional. Zonder verwijzing vergoedt de zorgverzekeraar de behandeling niet. Dit geldt zowel voor acute als niet-acute oogzorg.

 • Oogartsen
  Voor vragen, overleg of voor het verwijzen van een patiënt kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum van Oogheelkunde Rijswijk via de speciale telefoonnummers voor verwijzers: Rijswijk: 070 390 75 41, Warmond:
  071 341 77 58. Dit nummer wordt met voorrang opgenomen. Voor doorverwijzing voor VR ingrepen kunt u mailen naar retina@oogheelkunde.nl.

 • Huisartsen
  U kunt uw verwijzing  voor uw patiënten binnen Zorgdomein direct aan ons verzenden. Voor vragen, overleg of voor het verwijzen van een patiënt kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum van Oogheelkunde Rijswijk via de speciale telefoonnummers voor verwijzers: Rijswijk: 070 390 75 41, Warmond:
  071 341 77 58. Dit nummer wordt met voorrang opgenomen.

 • Optometristen
  Enkele zorgverzekeraars accepteren naast een verwijzing van huisarts of medisch specialist ook een verwijzing van een optometrist (met AGB-code). Bent u optometrist? Dan adviseren wij u en uw patiënt voorafgaand aan de keuze voor Oogheelkunde Rijswijk de verzekeringsvoorwaarden te raadplegen of contact op te nemen met de zorgverzekeraar. Wanneer een verwijzing van een optometrist door de zorgverzekeraar van de patiënt niet wordt geaccepteerd, dan moet u uw patiënt eerst verwijzen naar de huisarts. De huisarts moet zorgen voor een juiste verwijzing voor uw patiënt naar het ziekenhuis.